Code Club Apeldoorn

Code club Apeldoorn

CODEREN WAAROM? Kijk ook op www.codeclubapeldoorn.nl 

Het programmeren van computers stimuleert belangrijke vaardigheden van kinderen. Creatief denken, probleem analyse, doelgericht werken, samenwerken en doorzettingsvermogen zijn er een paar van. Die kennis zullen de kinderen van nu hard nodig hebben omdat op het moment dat zij de arbeidsmarkt betreden. De banen van nu zullen deels verdwenen zijn en welke banen er straks zijn, hebben we nu misschien nog nooit gehoord. En.. welk vak ze ook gaan uitoefenen technologie is overal! In een wereld waarin we steeds meer vertrouwen op geautomatiseerde hulpmiddelen is het verstandig om een gevoel te ontwikkelen voor de mogelijkheden en de beperkingen van de systemen.

 

WIE en WAT WAAR?

Kinderen tussen 9 – 12 jaar krijgen de mogelijkheid om aansluitend tijdens hun lesdag vijf codeermodules te volgen op alle basisscholen van de gemeente Apeldoorn. De modules – van uiterst eenvoudig tot ingewikkeld - zijn speels en uitdagend. Echt materiaal dat kinderen prikkelt en waar ze plezier aan beleven. EN.. het kost niets. 

In de codeerlessen maken we gebruik van lesmateriaal dat door de Codeclub World is ontwikkeld.

HOE WORDT DIT MOGELIJK GEMAAKT?

De 5 Apeldoornse Rotaryclubs en Rotaract spannen zich gezamenlijk in om fondsen te verwerven welke direct ten goede komen aan dit meerjarig doel. Wij stellen kennis, vakmanschap beschikbaar in de vorm van vrijwilligers die het project trekken. Wij maken graag kennis met vrijwilligers die met ons willen meewerken/les geven etc. om het tot een succes te maken. Dit en volgend schooljaar geven we codeerlessen aan kinderen van groep 6 of 7 (ruim 2000 kinderen) in Apeldoorn. 

Lijkt het je leuk/zinvol om codeerlessen te begeleiden? Stuur dan een bericht naar: begeleiders@codeclubapeldoorn.nl

Of stuur mail naar contact@codeclubapeldoorn.nl. 

www.codeclubapeldoorn.nl
Geschreven door:
wtietema