RAZ JAZZ talentontwikkeling. Voor kaarten en sponsoring: project@rotaryapeldoornzuid.nl

14 april voor kaarten ga naar: project@rotaryapeldoornzuid.nl

Rotary Apeldoorn Zuid organiseert samen met Gigant en de Big Band Apeldoorn een talentenjacht met 5 genomineerde jonge jazztalenten. De 5 genomineerden en de Big Band geven een eindconcert op 14 april. Een jury beoordeelt op 14 april wie de “De RAZ Jazz Masterclass Award 2019” krijgt. De masterclass zal later in de tijd plaatsvinden, tevens  toegankelijk voor publiek.

Programma zondagmiddag 14 april in Gigant:

•               15:00 uur “Jazzclub Gigant”. In de Popzaal: Pay what you want. Guus Essers quartet, Djezzem en Boomtown. 

•               18:00 Big Band Apeldoorn plus de 5 genomineerden in de Theaterzaal. Kaarten a 30 euro. 

•               19:00 afsluiting en muzikaal diner in de Popzaal tevens uitreiking van de juryprijs. 

•               20:30 ongeveer einde.

Kaarten a 30 euro: ga naar:  project@rotaryapeldoornzuid.nl

Achtergrond informatie:

De bezuinigingen op het muziekonderwijs zijn vooral te merken geweest voor de muziekscholen. Wanneer een muziekschool verdwijnt verdwijnt ook het verder ontwikkelen van talent en het ensemble onderwijs. Het samen muziek maken vormt een gedegen basis voor een verdere ontwikkeling. 

Daarom wil de Big Band Apeldoorn talentvolle jonge muziekleerlingen begeleiden en omarmen zij dit project. 

Geïnteresseerde en getalenteerde muziek leerlingen tussen 9 en 21 jaar zijn door muziekleraren van Gigant gezocht en gehoord. Hieruit zijn 5 jongeren voor de talentenjacht genomineerd. De genomineerden oefenen een muziekstuk in met de Bigband Apeldoorn en spelen dat op het eindconcert. Een jury bestaande uit 3 personen (iemand uit RAZ, Gigant en de dirigent van de Bigband) bepalen wie de meest talentvolle jongere is(zijn). Het zal een enorme stimulans betekenen voor de leerlingen om een masterclass te krijgen van een bekende musicus.

De financiering van deze talentenjacht komt uit verkoop van kaartjes en sponsor inkomsten. RAZ biedt een bijzonder programma met een eindconcert en aansluitend een muzikaal omlijst diner. De bekendmaking van de meest talentvolle leerling volgt tijdens het diner. 

Het eindconcert wordt gehouden in aansluiting op de jazzmiddag van “JazzClub Gigant”: een maandelijks podium voor jazz muzikanten en liefhebbers van jazzmuziek waar ook talenten zich laten horen met ondersteuning van de huisband “Guus Essers Band”. Toegang tot de “JazzClub Gigant” is pay what you want en is deze middag van 15.00 tot 17.00. 

Aansluitend volgt het eindconcert in de Theaterzaal van Gigant. Kaarten á €30,- zijn verkrijgbaar bij Rotary Apeldoorn Zuid: project@rotaryapeldoornzuid.nl

Deze toegangskaart  is inclusief een muzikaal omlijst diner in de Popzaal, samen met de genomineerden en muzikanten. 

06 55781110

project@rotaryapeldoornzuid.nl 

www.rotaryapeldoornzuid.nl 

 

 

Betaling: Stichting Community Service-Rotary Club Apeldoorn-Zuid NL 71 INGB 0000 437 861